Blogit

WINEMAKERIN TARINOITA - ORGINELLEJA AJATUKSIA

Perjantai 17.4.2020 klo 6:38

TÄSTÄ LINKISTÄ PÄÄSET LUKEMAAN WINEMAKERIN TARINOITA - BLOGIA

https://blogitarinoita.blogspot.com/

Kommentoi kirjoitusta.

Hyvää matkaa

Sunnuntai 26.5.2019 - Olli Jorva

Sateisen lauantaipäivän alakulo heijastui Kunkun ilmapiiriin, sade kasteli alueen maastoa virkistääkseen sen elämää, ymmärtämättä sen vain korostavan harmautta ja alakuloa, vaikka tarkoituksensa oli päinvastainen.

Tieto tapahtuneesta oli jo tavoittanut leirintäalueen, minut se tavoitti luonnollisesti saavuttuani ja elämän harmaus otti vallan, ajattelin sen oikeudenmukaisuutta, vaikka siihen minulla ei ollut mitään oikeutta, harmauteen vain.

 

Lähdin kävelemään hämärtyvään varhaiskesän iltaan, suuntasin askeleeni Ullanpuiston kävelysillalle, samalle sillalle, josta olin kirjoittanut kesäkuun jäsen- ja tiedotuslehteemme jutun ystävästäni.

Ajattelin, että jotain lohtua siitä saisin, ei tullut, hiljaisuutta vain oli tarjolla ja alakuloa, muistoja toki, mutta nepä eivät auttaneet ja jatkoin matkaani.

kuva.jpgIstuin hetken karavan-aukion penkillä muiden jo mentyä, ajattelin maailman menoa ja ihmisiä sen tuoksinassa.

Vastapäiseen isäntäkopin ikkunaan toukokuun loppupuolen alkavan kesäyön hämärä heijasti vastavalon ja Kunkun mäntyjen runkojen sekamelskan sekä hahmon yläpuolen paikoitusalueelta, ikkunan näkymä oli taianomainen ja vangitseva, tilanteeseen varsin sopiva.

 

Jatkoin matkaani uudelleen Ullanpuiston kävelysillalle, katselin puistoon ja sen istutuksiin ikään kuin kokeakseni siinä istuttajan kädenjäljen ja istutuslapion, iloisen nauravan tervehdyksen sekä persoonan ja ystävän.

 

Hiljalleen kävelin siltaa ylös ja sanoin itsekseni ” Hyvää Matkaa Ystävämme Ulla ”.

 

Lea ja Olli Jorva

Kommentoi kirjoitusta.

Ykän matkassa

Sunnuntai 19.5.2019 klo 21:08 - Alatien asukki

YKÄN MATKASSA

Lauantaina 18.5 klo 09.00 Kunkun takkahuone on varustettu fläppitaululla ym. asiaankuuluvilla opetusvälineillä, on alkamassa Yrjö "Ykä" Koskisen vetämä koulutustilaisuus Kuninkaanlähteen kesätyöntekijöille. Paikalle on ensihaastattelujen perusteella saapunut joukko, neljä henkilöä joista Ykä ammattitaidollaan koulii kesäksi työtä pelkäämättömän ja osaavan perustan moninaiseen karavaanialueen paikoitusjärjestelmään.

Kättelyt ja ensiesittelyt on tehty joten on aika siirtyä virallisempaan puoleen jonka Ykä aloittaa ehkäpä tärkeimmällä asialla mitä alueemme ykkösluokkaan kuuluva imago vaatii, Ykä nostaa sormensa ylös lausuen yksinkertaisen sanan "Ensivaikutelma", kuulijakunta kaivelee esiin muistiinpanovälineitään, niin minäkin, koska tiedän Ykän panostaneen tähän kurssipäivään sen verran tuhdilla tietopaketilla ettei kaikkea pysty aivokapasiteetin ylikuumenemisen pelossa päähänkään pänttäämään , on siis syytä tehdä muistiinpanoja, minunkin...median edustajan :) .

Ensimmäinen ja jo puoli toistakin on vierähtänyt mielenkiintoisen ja opettavan esitelmän parissa. Ranskalaisten viivojen perään on kirjoiteltu toinen toistaan tärkeimpiä asioita, on vaunun saapumisesta lähtien käyty läpi joka asia mitä asiakkaan saattaminen paikoilleen ja onnistuneeseen lopputulokseen pääseminen vaatii, sen Ykä osaa vuosien kokemuksella ja sen hän haluaa jakaa uusille kavereille jotka ottavat ohjat käsiinsä kesän koittaessa.

Yka1_nettiin.jpg

Aamupäivä on sujunut kahvipaussi mukaanlukien Ykän hallinnassa, liekö syynä se ettei uudet rohkene kysyä vaiko sitten ei ole kysyttävää, sen verran juttua tulee oppi isän suusta..itse yritän epätoivoisesti keksiä jotain kysyttävää mikä olisi jäänyt häneltä huomioimatta mutta kysyttävää ei löydy ....tyydyn olemaan hiljaa minäkin joten jalkaudumme maastoon.

Ykä johtaa opetuslapsensa uimalan portista sisään siihen maailmaan joka kesäkuun alkupäivinä tulee olemaan jokaisen nyt opissa olevan arkipäivää, on saunojen hoitamiset pesuineen, allasosaston toimivuus ja turvallisuuden takaaminen kaikkineen....sitten portista takaisin ja joukko suuntaa kentälle missä vaaditaan paikoittajilta mm. tietoa,taitoa ja Ykän mukaan myös lehmän hermoja jotta jäähallin kokoinen yhdistelmä saadaan ehjänä ja nopeasti sille osoitettuun paikkaan puiden väliin kartturin ja lapsilauman säestäessä orkesteria. :)

Paljon mahtuu neuvoja ja vinkkejä kierrokseen jonka kesätyöntekijät Ykän johdatuksella kiertävät iltapäivän aikana, selkeät ja yhteiset pelisäännöt toistaa Ykä muutamaan kertaan ja toteaa jatkoksi että sillä pärjätään pitkälle kun jokainen tietää mitä toinen tekee, säästytään monelta päällekkäisyydeltä ja yhteisymmärrys säilyy. Asiakas on aina ykkönen muttei silti luisteta siitä mikä on kaiken toimivuuden kannalta sovittu.....

Yka2_nettiin.jpg

Porukka kävelee takaisin takkatuvan suuntaan, päivä on tulossa kohta päätökseen, viisaampana, oppineena ja innoissaan tulevasta neljän päässä pyörii suuria ajatuksia, pelkojakin kenties..... Ykän suusta tulee vielä loppupäivän yhteenveto, "huomioi aina viedessäsi vaunu/auto paikoilleen valmiiksi ja etukäteen paikka mihin saat seuraavan ajoneuvon vietyä ettei sitä tarvitse turhaan ajeluttaa ympäri aluetta, turvaväli neljä metriä, huomioi koirat ym.erityistarpeet....."

Kiitos Ykälle,Kunkkulaisille ja asiakkaille. Terv: Alatien asukki

1 kommentti .

Puheenjohtajan Joulutervehdys 2017

Perjantai 1.12.2017 - Jouko Lindfors

Hyvät Karavaanarit,

 

Taas on vuodesta se aika, kun matkailijat vähenee Kunkulla. Olen jo monena vuonna tällä palstalla kertonut, että matkailukautta voi viettää koko vuoden. Meillä Kuninkaanlähteellä on haasteena se, että meillä ei ole hiihtokeskusta vieressä, mutta sitäkin paremmat hiihto- ja ulkoilureitit aina Jämille saakka. 

 

Talvisin meillä jäädytetään lapsille tenniskentälle luistelurata, jossa lapsilla on hyvä ulkoilla. Monet mukavat talvi-illat on vietetty yläkerran kodalla sekä nyt uudehkolla alakerran laavulla. Toivonkin, että mahdollisimman moni karavaanari löytää Kunkun myös talvisin matkailukohteena.

 

Kesäkausi Kuninkaanlähteellä on ollut menestyksekäs. Kun meistä tuli vuoden caravan-alue, arvelimme, että uusia kulkijoita saapuu alueellemme ja näin myös kävikin. Myös erilaiset isot tapahtumat lähialueella toivat meille väkeä runsaasti. Saimme hyvää palautetta uusilta matkailijoilta. Toivottavasti he tulevat myös ensi kesänä. 

 

Uudistusta tälle talvikaudelle on ollut jo se, että viikkoavaimen saa suoraan Kuninkaanlähteeltä. Ei tarvitse enää ajaa keskustaan. Ohjeet löytää Kuninkaanlähteen toimiston seinältä. Alueelle tulee uutena myös harvalautaliiteri, jonne saamme polttopuumme paremmin säilöön. 

 

Suunnitteluvaiheessa on monitoimiareena, joka toteutunee lähitulevaisuudessa. Näin aluettamme kehitetään koko ajan, jotta pystyisimme  palvelemaan asiakkaitamme paremmin.

 

Olen vaimoni Sadun kanssa ollut tämän kevään ja kesän aikana Valko-Venäjän ja Viron karavaanareiden treffeillä, joissa olemme jakaneet esitteitä Kuninkaanlähteestä. Tästä enemmän juttua lehdessä, joka kertoo ysitiimistä.

 

Haluan lopuksi kiittää Tilla ja Janne Rosenbergia tästä kuluneesta kuudesta vuodesta, jonka he ovat toimineet aluetoimikunnan vetäjinä ja nyt on aika vaihtaa kapulaa ja toivottaa tervetulleeksi uudet vetäjät Päivi ja Pasi Sillanpään. Lisäksi kiitän hallituksemme jäsentä Unto Koskista arvokkaasta työstä ja Kankaanpään paikallistuntemuksesta yhdistyksemme asioissa. Hänen tilalleen hallitukseen tulee Pasi Sillanpää.

 

Toivotan kaikille oikein hyvää joulua ja turvallista matkailuvuotta 2018

 

puheenjohtajanne Jouko Lindfors 

                              86086

Kommentoi kirjoitusta.

Puheenjohtajan talviterveiset 2017

Keskiviikko 15.2.2017 - Jokke - puheenjohtaja

Moi karavaanarit

Vuosi on lähtenyt liikkeelle vauhdikkaasti, Kuninkaanlähde valittiin vuoden caravan alueeksi ja saimme Turun messuilla vastaanottaa palkinnon. Oli kyllä puheenjohtaja urani huippuhetki, kun vaimoni Sadun kanssa sain vastaanottaa Turun messujen  auditoriossa kunniataulun. Myös Kankaanpään kaupunginjohtaja Mika Hatanpää oli meitä juhlimassa Turussa. Sovimme alustavasti muutamia yhteisiä juttuja Kankaanpään kaupungin ja
Kuninkaanlähteen yhteistyön kehittämiseksi.

Talvi täällä satakunnassa on ollut vähäluminen, talvimatkailijat on matkustaneet pohjoisen lumille, jos on halunnut hiihtää. Odotamme silti talvimatkailijoita Kunkulle, ainakin tulevana hiihtolomaviikoille 8 ja 9. Ohjelmaa löytyy taas molemmille viikoille.

Liiton puheenjohtaja Juha Hämäläinen on ilmoittanut ettei ole enää ensi vuonna käytettävissä. Uusi puheenjohtaja valitaan liiton vuosikokouksessa Lappeenrannassa toukokuussa. Kuulopuheiden mukaan ehdokkaita on muutamia, saa nähdä ketä valitaan tähän näkyvään virkaan, toivottavasti valinta on hyvä.

Olemme lähdössä vappuna Valko-Venäjälle asuntoautolla, suomesta on ilmoittautunut 37 autokuntaa reissulle. Valko-Venäjän karavaanarit oli kutsunut Eestikaravaanin treffeille ja he kutsuivat suomalaisia mukaan.  Jaamme treffeillä Kunkku tietoutta, kenties joskus saamme vieraita sieltäpäin alueellemme.

Uusi laavu on koekäytetty ja todettu hyväksi, tervetuloa kokeilemaan sitä Kunkulle. Muutenkin talvimatkailu on mukavaa, joten nyt autot käyntiin ja vaunu perään ja matkalle.

Turvallisia kilometrejä kaikille karavaanareille ympäri maailman

terveisin puheenjohtajanne Jouko Lindfors 86086

Kommentoi kirjoitusta.

Kotivujen uudistusta

Sunnuntai 22.1.2017 - Sami

Terve

Hallitus on päättänyt uusia ja raikastaa yhdistyksen kotisivut. Uudistukseen lähdettiin henskelit paukkuen sillä ajatuksella että uudistus annetaan ulkopuolisen palveluntarjoajan tehtäväksi tavoitteena luoda hyvinkin modernit sivut. Innokkaana lupauduin lähtemään tiedustelukierrokselle pyytelemään tarjouksia ja yhden yrityksen kanssa istuinkin keskustelemassa meidän tarpeista.

Tarjous sitten tuli aikanaan ja totesimme hiljaa yhteen ääneen, että vaadittua summaa emme voi uhrata sivujen uudistamiseen. Päätimme, että allekirjoittanut tutkii asiaa lisää ja opettelee siinä samassa kotisivujen laadinnan ja päivityksen.

Tässä sitä nyt sitten ollaan, uudistetut sivut alkutaipaleella. Uskon, että nyt vierailijat tai oma väki löytävät sivuilta tarvitsemansa entistä helpommin.

Tiesitkö muuten mitä "responsiivisuus" tarkoittaa? Ei sen väliä, en minäkään, mutta nyt tiedän.

Jätä palaute blogiin, niin kehitetään sivuja edelleen!

Terveisin

Sami

2 kommenttia .

Puheenjohtajan kesäkirjoitus 2016

Perjantai 13.1.2017 - Jokke - puheenjohtaja

Hyvät karavaanarit!

Juhannus tuli ja meni ja meillä oli ennätysmäärä matkailijoita viettämässä jussia, peräti 303 vaunukuntaa nautti kauniista keskikesän juhlasta. Pitkänpöydän pituudeksi mitattiin myös ennätyslukemat 73 metriä ja 140 kahvittelijaa nautti auringonpaisteesta ja mukavista jutuista, muutama uskaltautui jopa mikrofonilla kertoa hyvän tarinan kuulijoille.

Vuoden karavaanareiksi valittiin ansioituneeksi aluetoimikunnan vetäjät Tilla ja Janne Rosenberg, Tilla on myös yhdistyksen varapuheenjohtaja.

Tänä kesänä on vielä 2 isoa tapahtumaa yhdistyksen 45 vuotistreffit ja perinteiset Octoberfestit, näistä lisää Kunkku-uutisissa, jonka löydät myös näiltä sivuiltamme.

Olemme Sadun kanssa viikon kiertäneet eri SFC alueita, kaikissa on jotain omaa ja erilaista, mutta yksi asia on jäänyt mieleen, joka on erittäin tärkeä eli isäntien toiminta. Olemme saaneet erinomaista vastaanottoa isänniltä lähes joka paikasta, mutta joukkoon mahtui yksi alue jossa isäntäpäivystys oli loppunut jo klo 20.00 ja se jäi kyllä mieleemme negatiivisena asiana.

Meillä Kunkulla on huippuisännät ja päivystys on klo 23.00 saakka, isäntämme saavat kiitosta ja on mukava lukea positiivisia kommentteja somesta, sekä kuulla niitä myös täällä vieraiden alueiden saunan lauteilla.

Hyvää kesän jatkoa kaikille ja turvallisia kilometrejä

Kommentoi kirjoitusta.